search

Сила любити - Дев'ять історій про працівників реабілітаційного відділення Єдиного ЦНРСП м. Коломиї. Історія №5

02.02.2021 о 11:10

Ірина Мороз вже майже 6 років працює у реабілітаційному відділі Єдиного центру надання соціальних та реабілітаційних послуг міста Коломиї. «Коли я прийшла перший раз на співбесіду до Ірини Трачук, то в кабінет до нас зайшов хлопчик і сказав: "Добрий день, як тебе звати?". Зразу тоді появилась любов, щирість до цих дітей», - згадує Ірина.

Завідувачка відділення реабілітації каже, що найкраще у її роботі - бачити, що діти, які відвідують центр на постійній основі або ж прийшли перший раз на індивідуальне заняття, знову і знову хочуть повертатися до них.

 «Напевно, найбільше чого ми досягли - діти соціалізувались. А який фізичний результат, то залежить від кожного діагнозу. Але результат є, і він справді великий» - розповідає Мороз.

Як менеджерка, Ірина каже, що за час роботи відділу колектив залишається майже незмінним. «У нас дуже хороший колектив, молодий. Якщо у когось щось не вдається, стаємо всім відділенням і допомагаємо одна одній чим можемо. Ці люди, які прийшли сюди працювати, дійсно Богом послані сюди. Це їхня місія - допомагати».

Відповідаючи на питання про те, чим важлива робота центру, Ірина каже, що в першу чергу – це допомога батькам дітей. Адже так вони банально можуть приділити собі час. 

«Приємно, що вони довірили нам своїх діток, що влаштувалися на роботу, можуть поїхати на відпочинок, відпустити відпочивати своїх дітей з нами. Я думаю, що це дуже важливо, що є в Коломиї таке відділення, куди батьки можуть дати дітей, аби їм допомогти, соціалізували», - наголошує жінка.

На кінець Ірина Мороз звертається до коломиян, щоб вони були добрішими: «Я хочу цим донести, що ми всі рівні. Просто хтось з індивідуальністю».